27 Eylül 2010 Pazartesi

formda kalalım

Yaza formda girelim!
Yaza formda girelim ve formda kalalım!
Yaz aylarıyla birlikte birçok insanı saran plaj telaşı aslında çözümlenemeyecek bir sorun değil. Eğer fazla kilolarınızdan dertliyseniz, önerilerimize kulak vererek hem formda hem de sağlıklı bir yaz geçirebilir; bu kurallara uymaya devam ederek her zaman sağlıklı ve formda bir hayat sürebilirsiniz.
Güzel bir güne su ile başlayın…
Yağ yakma konusunda bir etkinliği olmasa da, bütün gece sizinle birlikte uyuyan sindirim sisteminizi uyandırmanın en güzel yolu, güne su içerek başlamaktır. Güne 1 su bardağı ılık su ve 1 su bardağı oda sıcaklığında su içerek başlayın, barsak sorunlarına hoşça kal deyin…
Kahvaltıyı atlamak çözüm değil, sorundur…
Pek çok insan kahvaltı öğününü atlayarak kilo vermeye çalışır. Fakat kahvaltı gece boyunca aç kalmış bedenimizi canlandırmak ve açlıktan yavaşlayan metabolizmamızı hızlandırmak için en doğru yoldur.1–2 dilim peynir, tam buğday unundan ekmek ve bol salata ile süsleyeceğiniz bir kahvaltı sofrası daha zinde hissetmenizde anahtardır. “Kahvaltı için vaktim yok” veya “Acelem var” diyenlerdenseniz, 1 peynirli sandviç veya müslili süt gibi kahvaltılıkları da tercih edebilirsiniz. Tabi ki miktarları abartmadan…
Yaza formda girelim!
Gününüzü ara öğünlerle süsleyin…
Metabolizmanızı dinç tutmak için ara öğünler tüketmeye gayret edin. Ana öğünler arası tüketeceğiniz bir porsiyon meyve veya yoğurt veya küçük 1avuç kadar fındık veya küçük bir peynirli sandviç, kan şekerinde oluşabilecek ani düşmeleri engelleyerek, tatlı krizini önler, açlığınızı yatıştırır, bir sonraki öğünde aşırı miktarda besin tüketmenizi engeller.
Öğün atlamak, kendi metabolizmamıza yaptığımız bir suikasttır…
Öğün atlamanın kilo verme ve formda kalma konusunda yararı olduğunu düşünenler yanılıyor. Çünkü öğün atlamak metabolizmayı yavaşlatmakla kalmaz, aynı zamanda kan şekerinin düşmesine neden olarak açlık hissini arttırır. Bir sonraki öğünde aşırı dolu bir mideyle sofradan kalkmanıza zemin hazırlar, gereksiz alınan kaloriler de cabası! Bu nedenle öğün atlamamaya ve 4 saatten daha uzun süre aç kalmamaya özen göstermelisiniz.
Hayatın asıl kaynağı suya önem verin…
Özellikle yazın terleme sonucu sıvı kaybı artacağından, su tüketiminizi arttırmalısınız. Zayıflama döneminde vücutta oluşan yıkım ürünlerinin atılabilmesi içinde su tüketimi çok önemlidir. Vücutta gerçekleşen dolaşımınıza destek olun ve günde 10–15 su bardağı (2–3 litre)su için.
http://fotohaber.ekolay.net/33/4239/Yaza-formda-girelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder